jan
15

JátszMa

| Szerző: Sziszo | 12:00 am
Amit ma tanultam: a sakk játékot teljes mértékben le lehet vetíteni az életünkre, mint egy életstratégiai játék. Gondolkozzunk csak egy kicsit..., Ugyebár adott 1 király és 1 királynő (tegyük fel a király a férfi-, a királynő a nő szimbóluma) és adott egy csomó más bábú ami körülveszi őket. Mindegyiknek megvan a maga feladata, és szabálya. A cél egy: megvédeni a Királyt (azaz a a férfit), lépkednek ide-oda, minden bábú a maga szerepével ki egyet előre, ki "L" alakban, ki átlósan, ki csak feketére-, vagy fehérre lépve, majd szépen lassan elhullanak. DE! Egy bábu van aki bármerre és bárhova léphet! A királynő, azaz a NŐ. Előtte nem színek vannak(feketék és fehérek), és formák, hanem taktikák, tervek. Taktikák arra, hogy megvédje azt az egyszerű "balfasz" királyt, aki csak topog. Egyet előre, egyet hátra, jobbra vagy balra. De mindig csak egyet lépve. A királynő az akinek gondolkodnia kell jóval előre a következő lépésről, és annak következményeiről. Át kell látnia az egész teret ahhoz, hogy okosan és megfontoltan lépjen, Ő okosan és kiszámíthatatlanul lavírozhat a bábuk között, ezzel védve a királyt, aki csak addig van biztonságban, amíg ott van mellette a Királynő, azaz amíg ő is ott van a "csatamezőn". De mi van akkor, ha a Királynő is eltűnik a színről? A Király elveszíti a legerősebb támaszát és ott áll egymással szemben a két "balfék" Király, lépkednek egyet jobbra, egyet balra... és MATT-ot adnak egymásnak...Na ki nyer?? :) Senki! Nincs se győztes se vesztes, egyszerűen csak nincs eredmény! Hát mire megy egyedül az a szerencsétlen Király?? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sziszo.blog.hu/api/trackback/id/tr27878709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShiningG · http://agicalondon.blog.hu/ 2009.01.15. 12:24:33

Hogy is mondjak? "Minden eros ferfi mogott ott all egy eros no." Es tenyleg, ha forulnezunk, minden igazan nagy hatalmu, es eros ferfi mellett ott all egy karakteres, igazi, eros no.
Amugy tetszett a hasonlat. Tokeletesen egyetertek.

stukker 2009.01.15. 16:55:33

Na már most, ez butaság szerintem.
A hasonlat nálam:
A férfi a király, a főnök. Nem lépked, szaladgál mint a gyaloggalopp, hanem türelmesen, a fotelból tévénézés közben küldözgeti az asszonyt főzni, vagy sréhen a hűtőbe hideg sörért. Azért ő a király mert parancsolgat az asszonynak aki érte szaladgál fel-alá.
A király a megfontolt, a királyné pedig had szaladgáljon.:D
Ez a nagy JátszMa.:D

Sziszo 2009.01.15. 17:41:35

Ági, köszönöm az egyetértést és a megerősítést:)
Tomi, te meg ezzel a kis "idilli" képpel meg csak még inkább alátámasztottad azt, hogy a férfi nem csinál SEMMIT! Bezzeg MI NŐK...pf..

ShiningG · http://agicalondon.blog.hu/ 2009.01.16. 12:16:12

Node kedves Stuki!
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy idilli allapot lenne az, ha a no csak kiszolgalna a ferfit. es az, ha a ferfi parancsolhat a nonek.
Viszont ha igy is gondolod, azzal akkor sem vitazhatsz, ahogy Sziszo hasonlata is mondja, hogy ha a no eltunik a szinrol, a pasi csak totyorog, mert a munkat, amit eddig a no vegzett helyette, nem kepes elvegezni.
ugyhogy kedves ferfiak, kezdjetek el emancipalodni, mert nelkulunk sehol sem lesztek.

Juj, most teljesen ugy hangzok, mint egy verfeminista, emancipunci. Hidjetek el, nem vagyok az. Nagyon nem.

Zsöfi 2009.01.16. 13:28:50

És a parasztokról nincs szó? Szerintem én elmennék parasztnak. De ha parasztnak nem is, a fejemből itélve ló is lehetnék. Vagy bástya. Futó semmiképp:)
süti beállítások módosítása